Listat e Vendeve të Trashëgimisë Botërore

Kjo është një listë e Vendeve të Trashëgimisë Botërore. Vende i Trashëgimisë Botërore] është një vend që listohet nga Organizata për Edukim, Shkencë dhe Kulturë e Kombeve të Bashkuara (UNESCO) si i një rëndësie të veçantë kulturore ose fizike.

Logo e komitetit të Trashëgimisë Botërore, UNESCO

AfrikëRedakto

AmerikëRedakto

AziRedakto

EvropëRedakto

OqeaniRedakto

Shih edheRedakto