Mihrabi

e ardhmja arkitekturale islamike

Mihrabi, mirab ose mihrapi (nga persisht: مهرابه mihrāba; arabisht: محراب‎ miḥrāb) është një vend i zbrazët gjysmërrethor i futur në mur e që tregon kiblën, ku imami (hoxha) qëndron para xhematit dhe u prin besimtarëve gjatë faljes së namazit.[1]

Mihrapi i xhamise Ajasofja, Stamboll

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Dizdari, Tahir (2005). Fjalori i orientalizmave në gjuhën shqipe. Tiranë: AIITC. fq. 658.