Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir

Magjikët: Aventurat e Nusepashkës dhe Maçokut të zi [1] [2]; i njohur edhe si 'Ladybug Miraculous' [3] [4] [5] ose 'Mrekullueshëm' [6] [7]) është një kompjuter animuar superhero seri televizive prodhuar nga studiot franceze Zagtoon dhe Method Animation në bashkëpunim me De Agostini Editore SpA në Itali, Toei Animation në Japoni, SAMG Animation në Korenë e Jugut, DQ Entertainment dhe Assemblage Entertainment në Indi, dhe Globosat në Brazil. [3] < ref name = "licensingmagazine"> [http: //licensingmagazine.com/2017/11/10/the-official-magazine-of-miraculous-on-the-italian-newsstand/? lang = en http: //licensingmagazine.com/2017/11/10/the-official-magazine-of-miraculous-on-the-italian-newsstand/? lang = en] Shiko vlerën e |url= (Ndihmë!). Marrë më 18 Janar 2018. Parametri i panjohur |titulli= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |data= është injoruar (sugjerohet |date=) (Ndihmë!); Parametri i panjohur |botuesi= është injoruar (Ndihmë!); Mungon vija ndarëse te: |url= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Shiko vlerat e datave në: |accessdate= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh |title= (Ndihmë!) </ref> [8] [9] Seriali paraqet dy adoleshentë parizianë , Marinette Dupain-Cheng dhe Adrien Agreste, të cilët shndërrohen në superheroes Ladybug dhe Cat Noir, përkatësisht, për të mbrojtur qytetin nga mbikëqyrësit.

Magjikët: Aventurat e Nusepashkës dhe Maçokut të zi
Zag Heroez mrekullueshëm, Tregime të Ladybug & Cat Noir logo.png
Krijuar nga Thomas Astruc
Zhvilluar nga Zagtoon
Metoda e Animimit
Toei Animation
Jeremy Zag
Nathanaël Bronn (Bibla Grafike) </ small >
Ending theme "Une Ladybug" / "Ladyshtë Ladybug!" (Të dobishëm),
Kompozitor(ët)
 • Jeremy Zag
 • Noam Kaniel (Noam)
 • Alain Garcia
Gjuhë(t)
 • Frëngjisht
 • Anglisht
 • Koreane
Transmetimi

Para debutimit të tij në Francë më 19 tetor 2015 në TF1, [10] seria u shfaq për herë të parë në Korenë e Jugut në 1 Shtator 2015 në EBS1. [11] Në Shtetet e Bashkuara, seriali fillimisht u debutua në Nickelodeon më 6 dhjetor 2015 para shfaqjes u hoq nga orari i rrjetit në vitin 2016. Më 8 Prill 2019, seriali u zgjodh zyrtarisht nga Disney Kanal dhe filloi transmetimin që nga atëherë. Iredshtë transmetuar gjithashtu në bllokun e programimit KidsClick deri në mbylljen e tij më 31 Mars 2019. Në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë, shfaqja u shfaq premierë më 30 janar 2016 në Disney Channel. [12]

 1. ^ [http: //comicbook.com/2015/09/10/miraculous-tales -of-ladybug-cat-noir-to-debut-in-December-on-nic / http: //comicbook.com/2015/09/10/miraculous-tales -of-ladybug-cat-noir-to-debut-in-December-on-nic /] Shiko vlerën e |url= (Ndihmë!). Marrë më 21 Shkurt 2016. Parametri i panjohur |e parë= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |titulli= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |e fundit= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |data= është injoruar (sugjerohet |date=) (Ndihmë!); Parametri i panjohur |botuesi= është injoruar (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Shiko vlerat e datave në: |accessdate= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh |title= (Ndihmë!)[lidhje e vdekur]
 2. ^ [http: //www.animationmagazine.net/tv/zags-miraculous- debuts-dec-6-on-nick / http: //www.animationmagazine.net/tv/zags-miraculous- debuts-dec-6-on-nick /] Shiko vlerën e |url= (Ndihmë!). Marrë më 21 Shkurt 2016. Parametri i panjohur |e parë= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |citat= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |titulli= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |Uebfaqja= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |e fundit= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |data= është injoruar (sugjerohet |date=) (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Shiko vlerat e datave në: |accessdate= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh |title= (Ndihmë!)
 3. ^ a b Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura PGS
 4. ^ [http: //www.crunchyroll.com/ anime-news / 2012/09/04 / video-toei-animacion-dhe-frengjisht-kompani-zagtoon-bashkëpunojnë-mbi-zonjë-bug http: //www.crunchyroll.com/ anime-news / 2012/09/04 / video-toei-animacion-dhe-frengjisht-kompani-zagtoon-bashkëpunojnë-mbi-zonjë-bug] Shiko vlerën e |url= (Ndihmë!). Parametri i panjohur |e parë= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |citat= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |punë= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |e fundit= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |data= është injoruar (sugjerohet |date=) (Ndihmë!); Parametri i panjohur |titulli= është injoruar (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh |title= (Ndihmë!)
 5. ^ Stampa:Citoni web
 6. ^ Stampa:Citoni lajmet
 7. ^ Stampa:Citoni lajme
 8. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura WinnyBayDayTwitter
 9. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura Gloob bëhet bashkëprodhues i Miraculous ”
 10. ^ [http: //tvmag.lefigaro.fr/programme-tv/article/television/89236/miraculous-va-enchanter-tfou%25C2%25A0-sur-tf1.html http: //tvmag.lefigaro.fr/programme-tv/article/television/89236/miraculous-va-enchanter-tfou%25C2%25A0-sur-tf1.html] Shiko vlerën e |url= (Ndihmë!). Marrë më 27 Tetor 2015. Parametri i panjohur |arkivurll= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |arkivuar= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |url -status= është injoruar (Ndihmë!); Parametri i panjohur |titulli= është injoruar (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Shiko vlerat e datave në: |accessdate= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh |title= (Ndihmë!)
 11. ^ Gabim referencash: Etiketë <ref> e pavlefshme; asnjë tekst nuk u dha për refs e quajtura EBS PRel
 12. ^ Stampa:Cit web