Mustafa Sandal lindi më 11 janar 1970Stamboll, (Turqi) dhe është një ndër këngëtarët më të popullarizuar të muzikës argëtuese turke jashtë vendit të tij.

Mustafa Sandal

Deri më tani ai ka nxjerrur disa albume me muzikë argëtuese turke të cilat janë blerë edhe në vende të Evropës nga dashamirët e muzikës argëtuse. Ndër albumet e tija vlenë të veçohen: Suç Bende promovuar në vitin 1994, pastaj Gölgede Aynı, Detay , Akışına Bırak, Kop dhe albumi i tij i fundit Seven i publikuar në vitin 2003

Mustafa Sandal përpos gjuhës amëtare, turqishtes është njohës i disa gjuhëve siç janë: anglishtja, frëngjishtja edhe italishtja

Diskografia

Redakto
  • 1994 Suç Bende - Fajin e kam unë
  • 1996 Gölgede Aynı - Njëlloj nën hije
  • 1998 Detay - Detaj
  • 2000 Akışına Bırak - Lëre sipas rrjedhës
  • 2002 Kop - Këput!
  • 2003 Seven - "Shtatë" ose "Që do"