The New York Botanical Garden (Kopshti Botanik i Nju-Jorkut) është një park me famë botërore, ku botanika është tema kryesore e tij. Kopshti gjendet në afër kopshtit zoologjik.

Çmimi për hyrjen e zakontë është 6 dollarë, por të mërkurën dhe të shtunën në mëngjes hyrja është falas. Pleqtë dhe studentet me kartë identifikimi, kanë rreth 50 % zbritje.

P biology blue.png Ky artikull në lidhje me biologjinë është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirsimin e tij.