Octave Mirbeau lindi në Trévières, ne Francën Perendimore, më 16 shkurt të vitit 1848, dhe vdiq më 16 shkurt vitit 1917, në Paris, ishte shkrimtar, gazetar, publicist, romansier dhe dramaturg francez.

Octave Mirbeau
Octave Mirbeau
U lind më16 shkurt 1848
Trévières (Franca)
Vdiq më16 shkurt 1917
Paris, Franca
KombësiaFrancez
Gjinitë letrareRoman, Komedi
Faqja zyrtare
http://mirbeau.asso.fr/

Mirbeau ishte një nga penat më të fuqishme letrare të fundit të shekullit të XIX dhe fillimit të shekullit të XX, autor i veprav : L’Abbé Jules (1888), Le Jardin des supplices (1899), Le Journal d’une femme de chambre (1900), Les affaires sont les affaires (1903), La 628-E8 (1907), etj.

LibraRedakto

RomaneRedakto

 
Jean Launois, Le Journal d'une femme de chambre, 1935
 • Le Calvaire (1886).
 • L'Abbé Jules (1888).
 • Sébastien Roch (1890).
 • Dans le ciel (1892-1893)
 • Le Jardin des supplices (1899).
 • Le Journal d'une femme de chambre (1900).
 • Les 21 jours d'un neurasthénique (1901).
 • La 628-E8 (1907).
 • Dingo (1913).
 • Un gentilhomme (1920).

DramaRedakto

 • Les Mauvais bergers (1897).
 • Les affaires sont les affaires (1903).
 • Farces et moralités (1904).
 • Le Foyer (1908).

Të pafiksuaraRedakto

 • Lettres de l'Inde (1991).
 • L'Affaire Dreyfus (1991).
 • Combats esthétiques (1993).
 • Combats littéraires (2006).
 • Correspondance générale (2003-2006-2009).

Lidhje të jashtmeRedakto