Oreksi i humbur është film i vizatuar i metrazhit të shkurt për fëmijë, i prodhuar nga kinostudioja Shqipëria e Re. Ana edukative është qëllimi kryesor i filmit. Oreksi i humbur është përgatitur nën skenarin e Gjergj Vlashit, autorë realizues janë Bujar Kapexhiu dhe Tomi Vasoja.

PërmbajtjaRedakto

Filmi fillon me një përshkrim të jetës së fëmijëve të kohës, përshkrim i cili ndiqet me pamje të vizatura sipas fantazisë së kohës.

Bushi eshte nje djale i vogel qe jeton ne nje nga lagjet e qytetit te ndertuar me kontribut vullnetar. Bushit i ka ikur oreksi. Nena i shpjegon perse i ka ikur oreksi, pasi ai nuk ben asnje pune. Nena e ngarkon ate te gjej oreksin. Nena pak nga pak e ngarkon te beje pune dhe kur ai fillon te ngjise drute ne shtepi, pas kesaj kthehet ne guzhine dhe fillon te haje sa per dy. Pra oreksi vjen duke punuar.[1]

Realizuesit[1]Redakto

Regjia: Bujar Kapexhiu, Tomi Vaso

Skenari: Gjergji Vlashi

Muzika: Lejla Agolli

Producent: Kinostudio "Shqiperia e Re"

Viti: 1977

Kohëzgjatja: 6 min

Operator: Tomi Vaso

Piktor: Bujar Kapexhiu, Tomi Vaso

Montazhi: Elsa Bushati

Operator zeri: Skender Nuzi

Shenime: Realizuar me vizatime.

Ku mund ta shihniRedakto

https://www.youtube.com/watch?v=tAZFK9946jE

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b http://www.aqshf.gov.al/index.php?movie=1365&fq=mesi&fid=52