[1]Legjenda e Polit te Veriut dhe Polit te Jugut. Ishin dy vellezer me emin Veri dhe Jug.Ata dashuronin te njejten vajze me emrin Groenlande.Por babai i saj Ekuatori,nuk e lejonte te martohej me asnjerin nga keta.Te dy vellezerit ishin shume te ftohte por Jugu ishte me i ashper se Veriu.Jugu vrau babain e Groenlandes.Veriu i tha Groenlandes se do ta mbronte nga Jugu.Ajo u martua me Veriun por nga inati qe kishte Jugu erdhi te luftonte me Veriun.Nga te qarat e Groenlandes u formua Oqeani Atlantik.

  1. ^ Legjenda e Polit te Veriut dhe te Jugut.