• Mëmëdhe quhet toka
 • ku më ka rënurë koka,
 • ku kam dashur mëm'e atë,
 • ku më njeh dhe gur' i thatë
 • ku kam pasurë shtëpinë,
 • ku kam njohur perëndinë,
 • stërgjyshët ku kanë qënë
 • dhe varret q'i kanë vënë,
 • ku jam rritur me thërrime
 • ku kam folur gjuhën time,
 • ku kam fis e ku kam farë,
 • ku kam qeshur, ku kam qarë,
 • ku rroj me gas e me shpres,
 • ku kam dëshirë të vdes.