Paul Karrer lindi më 21 prill të vitit 1889Moskë, Rusi dhe vdiq më 18 qërshor të vitit 1971Zürich (sq.Cyrih), Zvicër ishte kimist ruso-zviceran. Në vitin 1937 fitoi çmimin Nobel në lëmin e kimisë.

Paul Karrer (1937)