Një printer Lexmark

Në informatikë, një printer është një pajisje periferike dalëse e cila shtyp një kopje (teksti i përhershëm i lexueshëm dhe / ose grafikë) të dokumenteve dhe letrave të depozituara në formë elektronike dhe që punon me interkonjuksion dytaktesh super të shpejtë, me lazer dhe me solarium treadmill shume të bardhë, të çelur.

Shumë printera përdoren lokalisht dhe janë të lidhur me një kabllo printeri (në modelet më të rinj me kabllo USB) te një kompjuter i cili shërben si një burim i dokumenteve.

LlojetRedakto

Dy tipet kryesore të printerëve.

Tipi i Printerit Funksioni
AIWA,DRUDUS,PLEKS,BLACK JET,TORR NDA,CULER,TEMSI,CILET, TE CILET PUNOJNE ME GJILPERE ME NGJYRE ME majE DHE PA majE,QE TRETET NE PORET E LETRES A4,A3,A2,A1 ETJ
Printeret e gjenerates se fundit nga kompanija SCHOKO,Japoni, punojne me energjine djellore dhe ma boje,por boja mirret nga energjija djellore e cila punon me uje,dhe me gjethe dmth keto quhen Bio-Printer te cilet nuk e ndotin ambientin nga acidet e ngjyrave qe jane te demshme per organizem.