Psikologjia shkollore është një nëndisiplinë e psikologjisë pedagogjike, e cila merret me studimin e aspekteve psikologjike të procesit edukativ e arsimor në institucionet shkollore. Psikologjia shkollore ka raporte të ndërsjella me psikologjinë e të mësuarit, psikologjinë zhvillimore, psikologjinë klinike, psikologjinë e personalietit, psikologjinë sociale dhe atë të komunitetit si dhe pedagogjinë për të plotësuar nevojat e shëndetit mental dhe të mësuarit të fëmijëve dhe të të rinjve në mënyrë bashkëpunuese me edukatorët, pedagogët dhe prindërit. [1] [2]

Shiko gjithashtu

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Pajazit Nushi Leksikon i psikologjisë. ASHAK. Prishtinë, 2014. fq. 735
  2. ^ "School psychologists feel the squeeze" (në anglisht). Marrë më 2018-12-01.