Riprodhimi (kthjellim)

faqe kthjelluese e Wikimedias

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Riprodhimi (kthjellim).
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


Riprodhimi mund të marrë disa kuptime:

  • Riprodhimibiologji është procesi biologjik me të cilin gjallesat shumëzohen duke prodhuar organizma individualë të rinj.
  • Riprodhimi është përsëritja e prodhimit; prodhimi në seri i një produkti në një linjë prodhuese. Zakonisht për këtë qëllim përgatitet një shembull dhe në bazë të atij shembulli, mostre fillon të prodhohet një produkt në seri.
  • Riprodhimi i veprës filmike është shumëzimi në një ose më shumë kopje të mbajtësit lëndor në të cilin është regjistruar vepra filmike për vënie në treg, për dhënie në shfrytëzim ose për shfaqje publike.[1]

Shiko edhe Redakto

Burimi i të dhënave Redakto

  1. ^ LIGJI PËR KINEMATOGRAFINË Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 27 shtator 2007 tek Wayback Machine