Sallatë me rrepa të kuqe

Sallatë me rrepa të kuqe është përgatitje ushqimore e përbërë kryesisht nga rrepa e kuqe dhe përbërës të tjerë.

PërbërjaRedakto

Për përgatitjen e kësaj sallate për 4 persona nevojiten:

PërgatitjaRedakto

Në një enë zihen rrepat e kuqe, pastaj qërohen dhe priten në formë të pa rregullt (sipas dëshirës), kriposen (pak më shumë kripë), i hudhen hudhrat e copëtuara dhe puriu i prerë në formë rrethi, vaj dhe uthull. Përzihet mirë dhe mund të përdoret menjëherë posa të jetë ftohur rrepa e kuqe. Kjo sallatë nuk e humbë freskinë disa ditë.