Serbët e Bosnjës dhe Hercegovinës (Serbisht: Srbi u Bosni i Hercegovini) janë 1/3 kombet konstituive (kombet shtetformuese) të vendit, me banim kryesisht në entitetin politiko-territorialRepublika Srpska. Ata shpesh përmenden si Serbë të Bosnjës (serbisht: Bosanski Srbi) në anglisht, pavarësisht nëse janë nga Bosnja apo Hercegovina.

Udhëheqësit dhe heronjtë e kryengritjes në Bosnje dhe Hercegovinë, ilustrim në kalendarin serb Orao (1876).

Shiko edhe Redakto

Referimet Redakto