Hape menynë kryesore

Shejh Muhammed Abdul Qayum (lindi më 1 mars 1960) është ligjërues britanezë i lindur në Bangladesh dhe imam në Xhaminë e Londrës Lindore.[1] Disa dijetarë dhe hoxhallarë e konsiderojnë si dijetari bengali më i talentuar në Evropë.[2] Ai i shërben kongregacionit (xhematit) më të madh bengali në Mbretërinë e Bashkuar. Më parë, ai ishte ligjërues në Universitetin Ndërkombëtar Islamike në Malajzi. Ai është poashtu prezantues në Peace TV Bangla and Channel 9.[3]

Ai është anëtar i Këshillit Evropian për Fetva dhe Hulumtime dhe Këshillit Kombëtar të hoxhallarëve dhe rabinëve, cili është një emër i regjistruar operativ i Fondacionit Ndërfetar Joseph.[4][5]

Abdul Qayum është duke studiuar hadithe dhe shkencat e tjera islame së bashku me Mohammed Akram Nadwi[6] dhe po ndjek një doktoraturë në SOAS, Universiteti i Londrës.[7]

ReferimetRedakto

  1. ^ "Religious Figure 2014". British Bangladeshi Power Inspiration. Arkivuar nga origjinali më 14 March 2016. Marrë më 3 October 2016. 
  2. ^ Muhammed Mojlum Khan (2013). The Muslim Heritage of Bengal. Kube Publishing Ltd. f. 384.  978-1847740526. 
  3. ^ "Welcome to Peace TV Bangla". peacetvbangla.com. 
  4. ^ Samuel Westrop. "UK: The Interfaith Industry". Gatestone Institute. 
  5. ^ "Joseph Interfaith Foundation". Stand for Peace. 
  6. ^ "Angel Wing: Events". angelwingmedia.net. 
  7. ^ "Religious and Community Figures". bbpower-inspiration.com.