Shkrimi

sistemi i simboleve vizuale të regjistruar në letër ose në një medium tjetër, që përdoret për të përfaqësuar elemente të shprehshëm në gjuhë
Sistemet e shkrimit sot në botë.
Disa sisteme shkrimi.

Shkrimi është paraqitja pamore e sendeve dhe mendimeve të shprehura në një gjuhë, duke përdorur shkronjat apo shenja të tjera. Shenjat e shkronjave janë shënime tingujsh, apo grup tingujsh, që përmblidhen në një alfabet. Pas përkthimit gojor, shkrimi është mënyra e parë e komunikimit mes njerëzve, dhe mjeti i parë i përdorur për ruajtjen dhe përçimin e të dhënave dhe informacionit.

Historia e shkrimitRedakto

shkrimi u shpik 3500 p.r.K dhe quhej kuneiform shkruhej ne pllaka balte me ane te kunjave.

Llojet e shkrimitRedakto

  • të shkruarit përshkrues,
  • te shkruarit tregues,
  • të shkruarit parashtrues/shpjegues,
  • të shkruarit argumentues/bindës,
  • të shkruarit krijues ose artistik.

Llojet e shkrimit në kompjuterikëRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto