Shunsui Sōzōsuke Jirō Kyōraku (京楽 次郎 総蔵佐 春水, Kyōraku no Jirō Sōzōsuke Shunsui) është personazh fiktiv në Bleach. Ai është kapiteni i divizioni të parë dhe kapiten-komandant të Gotei 13. Sekretarët e tij janë Nanao Ise dhe Genshirō Okikiba. Ai është ish-kapiteni i divizionit të tetë.

Cosplayer Shunsui Kyōraku

Personaliteti Redakto

Shunsui është një burrë i qetë dhe pompoz, i dukshëm në stilin e tij të veshjes dhe qëndrimit të përgjithshëm, dhe zakonisht është i buzëqeshur. Në kohën e pushimit, ai shpesh pi në bare dhe flenë. Herë të tjera, ai i pëlqen të ndjekë gratë; veçanërisht nënkolonelen e tij, Nanao Ise, të cilin ai e quan "Nanao-chan" dhe ish-togeren e tij, Lisa Yadōmaru. Shunsui tenton të përdorë një stil më të rastësishëm të të folurit sesa shumë kapitenët të tjerë. Ai në përgjithësi u referohet kapitenëve dhe Shinigami me emrin e parë të tyre të ndjekur nga një nderim. Ai shkroi një roman romantik me titull "Rruga me ngjyrë trëndafili", i cili shkon në Seireitei Communication, por nuk është shumë i popullarizuar. Shunsui nuk merr një letër ose dhuratë të vetme për ditëlindjen e tij nga lexuesit e tij, por ai nuk shqetësohet aspak nga kjo.

Shunsui është një njeri i dashur për paqen që gjithmonë do të përpiqet të flasë në rrugën e tij për të dalë nga betejat, megjithëse nuk dëshiron të fyejë kundërshtarët duke mos pranuar të luftojë. Ai ka një shqetësim të madh për të luftuar, duke i thënë dashurisë Aikawa se "nuk ka rëndësi nëse i keni borxh dikujt ose ata ju kanë borxh; sa më shpejt që të filloni të luftoni, ju jeni në të gabuar në asnjë mënyrë." Shunsui paksa ekscentrik gjithashtu duket se pëlqen të krijojë një përshtypje ndaj kundërshtarëve. Megjithëse Shunsui përpiqet të flasë për të dalë nga një luftë, ai do të luftojë kur situata ta kërkojë, siç është në betejën e tij me Coyote Starrk. Kur Starrk pyeti që ata vetëm sikur pretendojnë të luftojnë, ai nuk pranoi ofertën, megjithëse vuri në dukje se preferon të bëjë të njëjtën gjë. Shunsui mban një nivel nderi dhe integriteti kur përfshihet në betejë. Ai nuk pranon të luftojë me fëmijët apo edhe në prani të një fëmije. Ai gjithashtu nuk i pëlqen të marrë jetën e njerëzve të pafajshëm, pasi la Chad të gjallë kur Nanao i ofroi ta vriste. Ai gjithmonë mban një vello respekti për kundërshtarin e tij, është i sjellshëm në situata luftarake dhe preferon të luftojë një kundër një. Kur lufton kundërshtarët e fuqishëm, si Starrk ose Aizen, Shunsui rrallë herë e humb qetësinë e tij, duke shkuar aq larg sa të bëjë biseda të vogla dhe të bëjë shaka me kundërshtarët e tij.

Pavarësisht se është një nga kapitenët më të fortë dhe më të vjetër, Shunsui mban një nivel përulësie dhe nuk është tepër mendjemadh për forcën e tij, duke pranuar se Tōshirō Hitsugaya ka potencialin të bëhet më i fortë se vetë duke i dhënë kohë të mjaftueshme.

Sidoqoftë, Shunsui gjithashtu përmban një ndjenjë të thellë faji për fatkeqësinë që ka prekur ata që janë afër tij, siç është vdekja e vëllait të tij dhe ekzekutimi i nënës së Nanao, dhe e konsideron një barrë tepër të rëndë për atë që ta mbaj vetëm.

Aftësitë Redakto

Shunsui është një nga kapitenët më të vjetër dhe më të fortë në Gotei 13, Kyōraku ka një fuqi të jashtëzakonshme shpirtërore. Ai, së bashku me mikun e tij më të mirë Jūshirō Ukitake, thuhet se posedojnë Reiatsu të pakrahasueshëm nga bashkëmoshatarët ose paraardhësit e tyre. Ai nuk është i mërzitur nga Reiatsu i kapiten-komandantit Yamamoto, megjithëse shumica e njerëzve do të ishin në një situatë të tillë. Fuqia e tij shfaqet më tej në aftësinë e tij për të mposhtur formën e lëshuar të Coyote Starrk me vetëm Shikai. Fuqia e tij gjithashtu u njoh më vonë duke u graduar në statusin e kapiten-komandantit.

Ndërsa ai urren konceptin e të qenurit i përfshirë në një luftë, Shunsui është një nga shpatarët më të aftë në të gjithë Shoqatën e Shpirtërave. Ai është një luftëtar mjaft i adaptueshëm, pasi dy shpatat e tij i kanë lejuar që të bëhej i aftë për të përdorur dy duar, duke e lënë të ndërronte shpatat. Kyōraku zakonisht lëkundet me më shumë forcë në dorën e majtë sesa e djathta e tij, megjithatë, ai lehtë mund të ndërrojë ose balancojë forcën midis dy duarve të tij, duke e lejuar atë të befasojë kundërshtarin e tij. Kyōraku shprehet se ai përdor vetëm wakizashi në situata kur katana e tij është shumë e vështirë për t’u përdorur. Ai pohon se nuk i përdor ato rregullisht. Shembulli më i mirë i aftësisë së Shunsui është aftësia e tij për të luftuar madje në baza me Starrk, Espada 1, me vetëm Zanpakutō e tij të vulosur, ndërsa kapiteni tjetër i nivelit Shinigami kanë kërkuar të paktën nga Shikai i tyre të luftojë kundër një Espada. Stili i luftimit i Shunsui përfshin evazion dhe sulmimin e një kundërshtari qoftë në pjesën e përparme ose në shpinë, duke përdorur elementin e befasisë për t'i mposhtur ata. Dy shpatat e tij lëvizin me një ritëm tjetër, diçka nga të cilën përfiton ndërsa lufton. Ndërsa armiku është në mëshirën e shpejtësisë së tij wakizashi, tachi i tij sulet për goditjen e fundit, që është përdorimi më i zakonshëm i shpatave si ai.

Gjatë përballjes kundër Chad, Shunsui luftoi pa shpatë, duke u treguar mjaft i shkathtë në luftimin me dorë. Ai përdori një teknikë duke bashkuar gishtin tregues dhe atë mesëm të njërës dorë ndërsa ato janë në kontakt me një kundërshtar. Ky gjest posedon forcë të mjaftueshme fizike për të dërguar me lehtësi dikë disa metra larg.[1]

Megjithë qëndrimin e tij të qetë, Shunsui ka treguar vazhdimisht veten të jetë një njeri i perceptuar dhe i zgjuar. Sipas Yamamotos, edhe kur ishte më i ri, Shunsui gjithmonë ka pasur një vëmendje për të parë personazhin e vërtetë të kujtdo që takon. Shunsui pa lehtësisht përmes përpjekjes së Kurotsuchi për të fshehur se përdorej nga Bounts. Ai ishte gjithashtu një nga të paktët njerëz që dyshonte se Aizen po fsheh diçka. Në betejë, Shunsui ka dëshmuar të jetë shumë i aftë në njoftimin dhe kuptimin e detajeve në aftësitë e kundërshtarit ose modelet e sulmit. Gjatë betejës së tij kundër Chad, ai shpejt përcaktoi bazat prapa shpërthimeve Reiryoku të Chad, duke e paralajmëruar atë për ato lloj teknikash, dhe madje duke sqaruar se shpërthimet e energjisë së tij përfundimisht do të shfrytëzonin energjinë e tij të jetës. Shunsui gjithashtu e ka dëshmuar veten shumë bindës. Menjëherë pasi u bë komandant i kapitenëve, ai ishte në gjendje të bindte Central 46 që të pajtohej me të gjitha kërkesat e tij të reja.

Zanpakutō Redakto

Shikai Redakto

 
Cosplayer Katen

Katen Kyōkotsu është Zanpakutō i tij, e cila përbëhet nga një tachi dhe një wakizashi. Ai zakonisht i mban të veshur me lidhësin e belit në anën e majtë; megjithatë, gjatë betejës, shpatat janë vendosur në të dy anët e brezit të tij. Si Zanpakutō, Katen Kyōkotsu ka një personalitet të vetin. Sidoqoftë, ndryshe nga Zanpakutō tjetër, ky personalitet shkëlqen në betejë dhe parandalon që Shunsui të luftojë me fuqi të plotë derisa Katen Kyōkotsu të jetë në gjendje të keqe për të. Për shkak të kësaj, Shunsui nuk i pëlqen të "luajë" me "të".[2] Zanpakutō i tij ka paraqitje të femrave, njëra e ka emrin Katen, ndërsa tjetra Kyōkotsu. Kateni është e gjatë, flokë me ngjyrë vjollce, një bandazh syri në anën e djathtë. Ajo mban një tachi. Kyōkotsu duket më e re dhe mban një maskë. Si Katen, ajo poashtu ka flokë me ngjyrë vjollce, i cili ia mbulon syrin e majtë. Ajo mban një wakizashi.

Fuqia e Katen Kyōkotsu është që "t'i bëjë lojërat e fëmijëve reale". Zanpakutō i bën rregullat, dhe kushdo që hedh brenda kufijve të presionit të tij shpirtëror, detyrohet të luajë nga ato rregulla, përfshirë vetë Shunsui. Sipas Shunsui, "Ju fitoni, ju jetoni. Ju humbni, ju vdesin. Ajo është e paqartë, në rregull".

Bankai Redakto

Katen Kyōkotsu: Karamatsu Shinjū: Ndërsa mban Shikain e tij para tij me briskat që zbresin poshtë, Shunsui aktivizon Bankain e tij, duke bërë që tendencat e zeza, si rrënjë, të përhapet nga ai, pasi Shpirti i tij Zanpakutō, Katen Kyōkotsu, shfaqet pas tij. Shunsui e konsideron këtë zgjidhjen e tij të fundit, dhe do ta përdorë atë vetëm nëse aleatët e tij janë mjaft larg tij, në mënyrë që ata të mos kapen pas efekteve të tij. Pas çlirimit, një atmosferë mbulon një zonë të madhe rreth Shunsui. Kjo atmosferë ndryshon perceptimin e të tjerëve për mjedisin përreth, duke i bërë ata ta perceptojnë atë si të errësuar, të ftohtë dhe të zymtë, dhe bën që të tjerët të ndiejnë nivele të ndryshme melankolie dhe dëshpërimi.

Dublimi Redakto

Kuriozitete Redakto

  • Së bashku me Unohana, Shunsui është një nga dy kapitenët që ka qenë kapiten i dy divizoneve. Së pari ai ishte kapiten i divizionit të tetë dhe pastaj i divizionit të parë.

Referimet Redakto

  1. ^ Bleach Kapitulli 106, faqet 13-14
  2. ^ Bleach Kapitulli 374, faqja 5