Ndryshimi mes inspektimeve të "Targat e automjeteve të Kosovës"

ska përmbledhje të redaktimeve
Deri në fund të [[Lufta e Kosovës|luftës në Kosovë]] në 1999 numrin e targave Kososvo [[Jugosllavia|jugosllave]] janë lëshuar. Ishin nën administrimin e [[ShBA|Kombeve të Bashkuara]] nga 30 Shtator të atij viti, flamuri i tanishëm, i cili duhet të shërbejë si një i parë futur të përkohshme. Pas vendit mbi 17 Shkurt 2008 deklaroi pavarësinë e saj nga [[Serbia]], duhet një notë të re në 2010 të futen. Shenjat janë në përputhje me euro-Kennzeichen shirit blu në anën e majtë me letters ''RKS'' (për Republikën e Kosovës). Një numër dy shifra është nën provincën e duhur para se të arrijë kulmin e xhaketë kosovarë e armëve të shfaqet në shenjë. Ai është pasuar nga tre shifra dhe dy shkronja si një numër serial vijues. Në enklavat serbe dhe shkurtesave të Serbisë janë përdorur.
 
== DisponueshmëriaVlefshmëria ==
Targa të Kosovës kanë qenë të vlefshme vetëm në [[Kosovë]], janë të njohura në [[Shqipëri]], [[Maqedoni]] dhe [[Mal të Zi]]. Targat e reja të [[Kosovës]] tanimë do të jenë ndërkombëtare. Në anën e majtë të targave është një shirit blu, me tre shkronja mbi të RKS që d.m.th [[Republika e Kosovës]] pastaj janë dy numra që paraqesin komunën më të madhe në atë regjion, pastaj është emblema e Republikës së Kosovës vazhdon me tre numra të tjerë dhe krejt në fund përfundon me dy shkronja.
 
Anonymous user