Dallime mes rishikimeve të "Agim Shuke"

2.223 bytes added ,  10 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
Agim Shuke ka lindur në 8 Prill të vitit 1942 në qytetin e [[Kuçovë]]s. Pas mbarimit të studimeve në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) fillon punën si aktor në Teatrin Popullor (sot Teatri Kombëtar) dhe më vonë si Pedagog në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve)
'''Agim Shuke''' është një aktor shqiptar.
Në kinematografi do të interpretojë 20 role. Roli i tij i parë do të jetë roli i Dinit në filmin “[[Oshëtim në bregdet]]” në vitin 1966. Më tej do të vazhdonin role të tjerë si roli i Bashkimit në filmin “[[Plagë të vjetra]]” në vitin 1969, roli i Sandrit në filmin “[[Në fillim të verës]]” në vitin 1975, roli i Komisarit Shqiptar të Bazës Detare në filmin “[[Ballë për ballë]]”, roli i Musait në filmin “[[Militanti]]” në vitin 1984 etj. Roli i tij më i fundit do të jetë ai i Babait të Anilës në filmin “[[Një vajzë dhe një djalë]]” në vitin 1990.
Agim Shuke ndahet nga jeta dhe nga familja e tij e dashur në vitin 1992.
 
== Filmografia :==
*[[Treni niset më shtatë pa pesë]] - (1988) .... Doktori
*[[Telefoni i një mëngjesi]] - 1987
*[[Dy herë mat]] - (1986)
*[[Enveri ynë]] - {{f|1985}}
*[[Taulanti kërkon një motër]] - (1984) .... Gëzimi
* [[Shi në plazh]] - (1982)
*[[Një ndodhi në port]] - (1980)
*[[Ballë për ballë]] - 1979
*[[Në fillim të verës]] - (1975)
*[[Oshëtim në bregdet]] - (1966) .... Dini
 
1990 -- [[Fletë të bardha]] .............................Kryetari i Kooperativës
== Shih edhe ==
 
1990 -- [[Një vajzë dhe një djalë]] ...............................Babai i Anilës
 
1988 -- [[Shkëlqim i përkohshëm]] ...............................Trajneri
 
*1988 -- [[Treni niset shtatë pa pesë]] - (1988) .... ....................Doktori
 
1987 -- [[Telefoni i një mëngjesi]] ...............................Dhimitri
 
1986 -- [[Dy herë mat]]............................................Shefi i Policisë
 
1986 -- [[Rrethim i vogël]]..............................Faiku, Sekretari i Partisë së Rrethit
 
1985 -- [[Të shoh në sy]] ...............................Zv/Drejtori
 
1984 -- [[Militanti]] .................................................Musai
 
*1984 -- [[Taulanti kërkon një motër]] - (1984) .... ........................Gëzimi
 
1982 -- [[Nëntori i dytë]] ..........................................Jani Minga
 
1980 -- [[Një ndodhi në port]] .....................................Inxhinieri i laboratorit
 
1980 -- [[Vëllezër dhe shokë]] .....................................Dania,nallbani i fshatit
 
1979 -- [[Ballë për ballë]] .....................................Komisari Shqiptar i Bazës
 
1979 -- [[Përtej mureve të gurta]] ................................Doktori
 
1978 -- [[I treti]] .........................................Gëzimi
 
1978 -- [[Vajzat me kordele të kuqe]] ............................Mësuesi i Historisë
 
1975 -- [[Në fillim të verës]] .......................................Sandri
 
1969 -- [[Plagë të vjetra]] ..........................................Bashkimi
 
*1966 -- [[Oshëtim në bregdet]] - (1966) .... ...............................Dini