Dallime mes rishikimeve të "Paul Gottlieb Nipkow"

 
Nga 1937, kur programi televiziv BBC shërbim të zgjedhur atë mbi sistemi mekanik Baird-së, gjithsej skanim elektronike foto, bazuar në punën e Manfred von Ardenne dhe ikonoskop shpikur nga Vladimir Zworykin, u bë gjithnjë e më të përhapura dhe shpikje Nipkow s nuk ishte më thelbësore për zhvillimin e mëtejshëm e televizionit.
[[file:projekti.jpg|thumb|Modeli i parë i një Televizori primitiv i Projektuar nga Nipkow]]
 
==Transmetues Paul Nipkow==