Dallime mes rishikimeve të "Paul Gottlieb Nipkow"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
|Mbiemri = Nipkow
|Emri Alt = Paul Julius Gottlieb Nipkow
|Prof = Elektricits,Teknik,Spkikës,Fizikant,Matematicíent etj...
|DL = 22 Gusht 1860
|VL = [[Lębork]],[[Poloni]]
 
Ai ka bërë kërkesë në zyrën perandorake patentë në Berlin për një patentë që mbulon një teleskop elektrike për riprodhimin elektrike të objekteve ndriçuese, në "aparateve elektrike" kategori. Kjo u dha më 15 janar 1885, në mënyrë retroaktive 6 janar 1884. Nuk dihet nëse Nipkow ndonjëherë tentativë një realizim praktik të kësaj disk, por mund të supozojmë se ai vetë kurrë nuk e ndërtuar një të tillë.Patentë skaduar pas 15 vjetësh për shkak të mungesës së interesit. Nipkow mori një pozicion si një projektuesi në një institut në Berlin-Buchloh dhe nuk vazhdojnë punën në transmetimin e fotografive.
[[file:|thumb|Caption text]]
 
==Prokjetimi i Parë i Trasmmetuesve==
Telecasts e parë e përdorur një metodë optik-mekanike foto skanim, metodë që Nipkow kishte ndihmuar në krijimin me disk e tij, ai mund të pretendojnë disa kredi për shpikjen. Nipkow treguar para syve të tij të parë të televizionit në një shfaqje radio Berlin në vitin 1928: "televizioneve qëndroi në qeli të errët Qindra u ngrit dhe ka pritur me durim për momentin në të cilën ata do të shohin televizor për herë të parë kam pritur në mesin e tyre, gjithnjë e më në rritje.. .. nervor Tani për herë të parë unë do të shikoni se çfarë kam menduar 45 vjet më parë në fund arrita radhën e parë, një leckë të errët është shtyrë në anën, dhe unë pashë para meje një imazh dridhje, jo e lehtë për të dalluar ". Sistemi demonstruar ishte nga Baird Kompania John Logie Baird e Television. Baird ishte shpikësi i parë për të përdorur disk Nipkow-së me sukses, duke krijuar figura të parë televiziv në laboratorin e tij në tetor 1925.