Dallime mes rishikimeve të "Paul Gottlieb Nipkow"

No edit summary
 
Ai ka bërë kërkesë në zyrën perandorake patentë në Berlin për një patentë që mbulon një teleskop elektrike për riprodhimin elektrike të objekteve ndriçuese, në "aparateve elektrike" kategori. Kjo u dha më 15 janar 1885, në mënyrë retroaktive 6 janar 1884. Nuk dihet nëse Nipkow ndonjëherë tentativë një realizim praktik të kësaj disk, por mund të supozojmë se ai vetë kurrë nuk e ndërtuar një të tillë.Patentë skaduar pas 15 vjetësh për shkak të mungesës së interesit. Nipkow mori një pozicion si një projektuesi në një institut në Berlin-Buchloh dhe nuk vazhdojnë punën në transmetimin e fotografive.
 
[[file:|thumb|Caption text]]
==Prokjetimi i Parë i Trasmmetuesve==
Telecasts e parë e përdorur një metodë optik-mekanike foto skanim, metodë që Nipkow kishte ndihmuar në krijimin me disk e tij, ai mund të pretendojnë disa kredi për shpikjen. Nipkow treguar para syve të tij të parë të televizionit në një shfaqje radio Berlin në vitin 1928: "televizioneve qëndroi në qeli të errët Qindra u ngrit dhe ka pritur me durim për momentin në të cilën ata do të shohin televizor për herë të parë kam pritur në mesin e tyre, gjithnjë e më në rritje.. .. nervor Tani për herë të parë unë do të shikoni se çfarë kam menduar 45 vjet më parë në fund arrita radhën e parë, një leckë të errët është shtyrë në anën, dhe unë pashë para meje një imazh dridhje, jo e lehtë për të dalluar ". Sistemi demonstruar ishte nga Baird Kompania John Logie Baird e Television. Baird ishte shpikësi i parë për të përdorur disk Nipkow-së me sukses, duke krijuar figura të parë televiziv në laboratorin e tij në tetor 1925.