Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuha (komunikim)"

v
R
(r)
v (R)
'''Gjuha''' është mjeti kryesor i komunikimit të njërëzve dhe ka të bëjë më përdorimin e simboleve për t'u kumtuar mesazhe të tjerëcetjerëve oseapo vetvehtes. Gjuha na lejon të shprehim ide që nuk kanë të bëjnë me të tashmen. Ne mund të bisedojmë për të shkuarën, për të ardhmen dhe për të tashmen.
 
'''[[Psikolinguistika]]'''është studimi psikologjik i mënyrës sesi i konvertojmë tingujt e gjuhës në simbole që kanë kuptim e që mund të përdoren për të komunikuar me të tjerët.
Psikolinguistët merren me proçeset kognitive që aktivizohen kur mësojmë dhe përdorim gjuhën.
 
==Struktura e gjuhës==
 
 
==Zhvillimi gjuhësor i fëmijëve==
Bebet e porsalindura shpesh artikulojnë tinguj disa minuta pasi kanë ardhur në jetë.
 
==Teoritë e zhvillimit gjuhësor==
 
[[Kategoria:Psikologji]]
[[Kategoria:Proçeset Kognitive]]
[[Kategoria:Gjuhësia]]