Dallime mes rishikimeve të "Trupat Mbrojtëse të Kosovës"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Trupat e Mbrojtjes së Kosovës''' (TMK) janëishin pjesë përbërëse e [[Institucionet e Përkohshme të Vetëqeverisjes në Kosovë|Qeverisë së Përkohshme të Kosovës]] nën [[protektorat]]in e [[OKB|OKB-së]], saktësisht Misionit të OKB-së në [[Kosova|Kosovë]], [[UNMIK]]-ut.
 
Me 20 janar 2009 TMK-ja zyrtarisht u shpërbë dhe u riformuar në '''[[Forcat e Armatosura të Republikës së Kosovës|Forca e Sigurisë së Kosovës]]'''.
'''Trupat e Mbrojtjes së Kosovës''' (TMK) janë pjesë përbërëse e [[Institucionet e Përkohshme të Vetëqeverisjes në Kosovë|Qeverisë së Përkohshme të Kosovës]] nën [[protektorat]]in e [[OKB|OKB-së]], saktësisht Misionit të OKB-së në [[Kosova|Kosovë]], [[UNMIK]]-ut.
 
Dita zyrtare e themelimit të TMK-së është [[19 shtator]] [[1999]] gjegjësisht me transformimin e paraardhëses së saj [[Ushtria Çlirimtare e Kosovës|Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK)]].