Ndryshimi mes inspektimeve të "Frëngova"

831 bytes added ,  14 vjet më parë
v (abc)
{{MKD-gjeo-cung}}
 
 
== Gjeografia ==
 
 
Popullsia: Frengova ka mbi 800 shtepi ku jetojne Bashkefshataret. Frengovaret ne pergjithesi merren me pune te ndryshme: me perpunimin e drurit apo zdrukthtari, me bujqesi e blegtori, si dhe nje pjese e mire punojne perkohesisht ne perendim. Duke mos e pasur large qytetin me te afert Strugen, reth -4 km, shume fshatare punojne ne lokale private apo pune shteterore.
-Mergimi: Ndonese levizjet drejt perendimit jane te kufizuara nga komuniteti nderkombetar, perseri emigrohet. Kjo eshte "plaga" qe ne kohe te fundit ka marr nje vrull te madh. Ne disa pjese te fshatit as qe ndigjohet loja e femijeve, nga fakti qe mergimtaret me vete marrin dhe familjet e tyre, gje qe nuk ishte keshtu ne te kaluaren.
-Gjuha: Frengovaret flasin rrjedhshem gjuhen shqipe (dialektin toske).
 
== Demografia ==
Anonymous user