Ndryshimi mes inspektimeve të "Frëngova"

74 bytes added ,  14 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
== Gjeografia ==
{{MKD-gjeo-cung}}
 
 
 
 
Popullsia: Frengova ka mbi 800 shtepi ku jetojne Bashkefshataret. Frengovaret ne pergjithesi merren me pune te ndryshme: me perpunimin e drurit apo zdrukthtari, me bujqesi e blegtori, si dhe nje pjese e mire punojne perkohesisht ne perendim. Duke mos e pasur large qytetin me te afert Strugen, reth -4 km, shume fshatare punojne ne lokale private apo pune shteterore.
-Mergimi: Ndonese levizjet drejt perendimit jane te kufizuara nga komuniteti nderkombetar, perseri emigrohet. Kjo eshte "plaga" qe ne kohe te fundit ka marr nje vrull te madh. Ne disa pjese te fshatit as qe ndigjohet loja e femijeve, nga fakti qe mergimtaret me vete marrin dhe familjet e tyre, gje qe nuk ishte keshtu ne te kaluaren.
-Gjuha: Frengovaret flasin rrjedhshem gjuhen shqipe (dialektin toske).
 
== Demografia ==
Frëngova ka mbi 800 shtëpi ku jetojnë bashkefshatarët.
 
=== Mergimi ===
-Mergimi:Ndonëse Ndonese levizjetlëvizjet drejt perendimitperëndimit janejanë te kufizuara nga komuniteti nderkombetarndërkombetarë, perseripërsëri emigrohet. Kjo eshteështë "plaga" qe ne kohekohë te fundit ka marr njenjë vrull te madh. Ne disa pjesepjesë te fshatit as qe ndigjohetndëgjohet loja e femijevefëmijëve, nga fakti qe mergimtaretmergimtarët me vete marrin dhe familjet e tyre, gjegjë qe nuk ishte keshtukështu ne te kaluarenkaluarën.
== Ekonomia ==
Frëngovarët në përgjithësi merren me punë të ndryshme: me përpunimin e drurit apo zdrukthtari, me bujqësi e blegtori, si dhe një pjesë e madhe punojnë përkohesisht në perëndim. Duke mos e pasur largë qytetin më të afërt, [[Struga|Strugën]], reth 4 kilometra, shumë fshatarë punojnë në lokale private apo punë shtetërore në këtë qytet.
 
== Kultura ==
 
=== Gjuha ===
Frëngovarët flasin rrjedhshëm gjuhën shqipe ([[Dialekti toskë|dialektin toskë]]).
 
== Historia ==
 
== Lidhje të jashtme ==
{{MKD-gjeo-cung}}
 
[[Category:Strugë]]
[[Category:Fshatra në Maqedoni]]