Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Projekti Matematikë"

v (nejse neser e vazhdoj)
Është fjala për [[Sistemi SI|Sistemin SI]] dhe paraqitjen e njësive në tekste të artikujve.
 
'''Tabela e Sistemit SI dhe Wiki'''
{| cellpadding="4" cellspacing="0" style="margin: 1em 1em 1em 0; background: #f9f9f9; border: 1px #aaa solid; border-collapse: collapse; font-size: 95%;" rules="all"
|- bgcolor="#B3B7FF"
|[[sekunda]]
|'''[[s]]'''
|'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;s<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|s}}</td></tr>
|-
|[[Inteziteti i rrymës elektrike]]
|[[amperi]]
|'''[[A]]'''
|'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;A<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|A}}.
|-
|[[Temperatura]]
|[[kelvini]]
|'''[[K]]'''
|'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;K<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|K}}
|-
|[[Sasia e materies]]
|[[moli]]
|'''mol'''
|'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;mol<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|mol}}<nowiki>.
|-
|[[Intesiteti i dritës]]
|[[kandela]]
|'''cd'''
|'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;cd<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|cd}}.
|-
|Njësitë e dalura nga Sistemi Si
|-
*|[[Sipërfaqja]]||''S''||katrori|| <nowiki>m<sup>2</sup></nowiki>||'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;m2<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|m2}}
|-
*|[[Vëllimi]] || ''V'' || kubi || <nowiki>m<sup>3</sup></nowiki> ||'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;m3<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|m3}}
|-
*|[[Shpejtësia]] || || ||
**|'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;m/s<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|m/s}}<br>'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;km/s<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|km/s}}
|-
*|[[Nxitimi]]|| || || ||'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;m/s2<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|m/s2}}
|}
 
Njësitë e dalura nga Sistemi Si
-->[[Stampa:Njësia]]<--
*[[Sipërfaqja]] '''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;m2<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|m2}}
*[[Vëllimi]] '''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;m3<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|m3}}
*[[Shpejtësia]]
**'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;m/s<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|m/s}}
**'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;km/s<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|km/s}}
*[[Nxitimi]]'''<nowiki>{{</nowiki>njësia&#124;m/s2<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{njësia|m/s2}}