Ndryshimi mes inspektimeve të "Hermann Goering"

76 bytes added ,  9 vjet më parë
 
==Vdekja==
Lufta ishte drejt fundit dhe humbja ishte pranë. Hitler ishte izoluar në [[Berlin]], ndërsa Goering me skuadrën e tij ishte në Alpet e Berlinit. Pas refuzimit të Hitlerit që të braktiste bunkerin në Berlin, ai në bazë të dekret ligjit të [[1941]] i cili emëronte Goering si pasardhës të tij, ky i fundit dëshironte që ta dëgjonte vetë nga Hitleri trashgiminë e udhëheqjes. E për këtë motiv i telefonon Hitlerit, por nën efektin e disa krizave nervore Hitler i këshilluar dhe me Martin Bormann armik i betuar i Goering, e interpreton telefonatën e Goering si '''tradhëti''' ndaj Reich dhe ndaj tij personalisht me qëllim për ti marrë pushtetin. Për këtë motiv Hitler urdheroi [[SS]] që të arrestonin ''ReichMarishall Hermann Goering'' por jo ta ekzekutonin. Këtë urdher arresit me mjaft kënaqsi e mori për zbatim pikërisht Bormann, por ky urdhër nuk u zbatua nga SS sepse tek ata mbërriti lajmi për vetëvrasjen e Hitlerit. Pas armëpushimit pa kushte të gjermanisë më [[8 maj]] [[1945]] Goering u dorëzua tek ''Aleatet''. Mbërritja e tij në kampin amerikan u prit me festime nga amerikanet të cilët për nder të Goering shtruan darkë, menjëherë kur presidenti amerikan Ajzenhauer u njoftua për këtë ndodhi dënoi komandantin amerikan të asaj baze. Në këtë moment Goering kuptoi që nuk do të trajtohej si një përfaqsues i palës së mundur me trajtimin e nderit për të mundurit, por si një kriminel lufte.
[[Skeda:Gjyqi.jpg|thumb|250px|Goering në gjyqnin e Nyernbergut]]
Lufta ishte drejt fundit dhe humbja ishte pranë. Hitler ishte izoluar në [[Berlin]], ndërsa Goering me skuadrën e tij ishte në Alpet e Berlinit. Pas refuzimit të Hitlerit që të braktiste bunkerin në Berlin, ai në bazë të dekret ligjit të [[1941]] i cili emëronte Goering si pasardhës të tij, ky i fundit dëshironte që ta dëgjonte vetë nga Hitleri trashgiminë e udhëheqjes. E për këtë motiv i telefonon Hitlerit, por nën efektin e disa krizave nervore Hitler i këshilluar dhe me Martin Bormann armik i betuar i Goering, e interpreton telefonatën e Goering si '''tradhëti''' ndaj Reich dhe ndaj tij personalisht me qëllim për ti marrë pushtetin. Për këtë motiv Hitler urdheroi [[SS]] që të arrestonin ''ReichMarishall Hermann Goering'' por jo ta ekzekutonin. Këtë urdher arresit me mjaft kënaqsi e mori për zbatim pikërisht Bormann, por ky urdhër nuk u zbatua nga SS sepse tek ata mbërriti lajmi për vetëvrasjen e Hitlerit. Pas armëpushimit pa kushte të gjermanisë më [[8 maj]] [[1945]] Goering u dorëzua tek ''Aleatet''. Mbërritja e tij në kampin amerikan u prit me festime nga amerikanet të cilët për nder të Goering shtruan darkë, menjëherë kur presidenti amerikan Ajzenhauer u njoftua për këtë ndodhi dënoi komandantin amerikan të asaj baze. Në këtë moment Goering kuptoi që nuk do të trajtohej si një përfaqsues i palës së mundur me trajtimin e nderit për të mundurit, por si një kriminel lufte.
[[Skeda:Normal hermann goering death.jpg|thumb|250px|Vetëvrasja e Goering]]
Në '''Gjyqin e Nyrenbergut''' ai u akuzua për krime lufte, krime kundër njerzimit, dhe agresion luftarak. Goering kur degjoi vendimin e trupit gjykues për dënim me varje, kerkoi të pushkatohej me nder si ushtarak që ishte, por trupi gjykues e refuzoi kërkesën. Agimin e ditës [[15 tetor]] [[1946]] kur do të zbatoheshin ekzekutimet me varje, ai vrau veten duke u helmuar me një kapsul cianuri e cila i ishte dhënë fshehurazi nga një toger i ushtrisë amerikane Jack "Tex" Wheelis me të cilin Goering kishte krijuar raport miqsie. Togeri amerikan i dha sendet personale të sekuestruara në të cilat ndodheshin 3 kapsula cianuri. Goering në shenjë falenderimi i dhuroi orën e tij personale me mbishkrimin e incialve ''HG'', dorezat e tij të bardha dhe nje fotografi me dedikim. Kapsulat e cianurit ishin të zakonshme të mbaheshin nga ushtarakët e lartë për të evituar rënien në duart e armiqve.
 
 
[[Kategoria:Lindje 1893]]