Dallime mes rishikimeve të "Paul Gottlieb Nipkow"

 
==Biografi e Shkurtër==
Nipkow ishte një gjerman i lindur në Lauenburg ([[Lębork]]) në Pomerania një Provinc e banuar me Gjermanë. Ndërsa në shkollë në Neustadt (Wejherowo), W Lindje të [[Prusia|Prusisë]], Nipkow eksperimentoi në telefoninë dhe transmetimin e fotografive të lëvizin. Pas diplomimit, ai shkoi në Berlin në mënyrë të studiuar shkenca. Ai studioi optikë fiziologjik me Hermann von Helmholtz, dhe elektro-fizikës me Adolf Slaby.
 
==Idetë e Para==