Ndryshimi mes inspektimeve të "Plutarku"

38 bytes added ,  8 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Nga Trajani u emërua këshilltar i prokonsulit të Ahesë,kurse nga Hadriani prokurator i taksave.Pjesën më të madhe të jetës e kaloi ne qytetin e lindjes ku ishte zgjedhur edhe arhont.Për nje kohë ai ushtroi edhe funksionet e priftit në tempullin e Delfit.
 
Krahas këtij aktiviteti të gjerë politik, Plutarhu një pjesë të madhe të kohës ia kushtoi studimeve. Ai prodhoi shumë,por mjerisht jo të gjitha veprat e tij kanë arritur deri në ditët tona. Janë ruajtur rreth 50 biografi të njerezve të shquar te kohes antike greko-romake te titulluara ''Vitae parallelae'' (Jetët paralele). Përveç kësaj vepre biografike na janë ruajtur edhe punime tjera me tematikë të ndryshme filozofike,politike,etj. të përmbledhura nën një titull të përbashkët <<''"Moralia>>"'' (Vepra morale). Në këtë vepër pasqyrohet mirë gjendja e [[filozofia|filozofisë]],literaturës [[literaturë]]s dhe [[historia|historisë]] ne periudhenperiudhën e fundit të Helenizmit.