Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Kuvendi"

*{{PËR}}--[[Përdoruesi:PersonPaOpinion|PersonPaOpinion]] 4 nëntor 2011 21:58 (CET). EDIT: Shqipja nuk përdor "W". "V" si "Vikipedia" përdoret nga vendet sllave, "j" në vend të "i" është '''gabim''' i zakonshëm gramatikor që vjen nga shqiptimi i shpejtë i një fjale.
*{{PËR}} -- pasi ështe standardi i shqipes së vitit 1972 (Kongresi i Drejtshkrimit), po me shumë keqardhje, pasi mendoj që standardi është i gabuar në këtë pikë. Sidoqoftë ne duhet të ndjekim shqipen zyrtare, sipas se ciles emrat e huaj ne shqip transkriptohen ashtu sic shqiptohen, ne fonema te kuptueshme per shqipen dhe brenda 36 shkronjave te alfabetit te vitit 1908 te Kongresit te Manastirit. Per shembull fjala Washington, shkruhet Uashington ne shqip, pasi shkronja W nuk ekziston ne gjuhen tone dhe ne vend te saj shkruhet ashtu si nje shqiptar e degjon. [[Përdoruesi:Sportishqiptar|Sportishqiptar]] 8 nëntor 2011 22:07 (CET)
:ky është njëri nga aspektet e gjuhes standarde qe ka paraqitur problem ne praktike dhe qe eventualisht do duhej te ndryshohet, nuk ka asnje nevoje te imponohet sepse kjo shpie ne argumentin qe nuk duhet te ndryshohet sepse tashme perdoret gjeresisht (duke u fshehur fakti qe perdoret me zor) --[[Përdoruesi:Cradel|Cradel]] 1 dhjetor 2011 14:33 (CET)
*{{PËR}} -- Sepse kështu janë mësuar ta shqiptojnë në Shqipëri dhe jemi korrekt me Standartin Gjuhësor. Megjithatë nga ana grafike do të më pëlqente <font style="font-family:{{#if:{{{fonts|}}}|{{{fonts|}}},}}'Linux Libertine','BPG Serif','Frank Ruehl','Togoshi Mincho','Kazura Mincho','Kalimati','Un Batang',Norasi,Pothana2000,JanaTamil,Akaash,Hoeffler,Garamond,Cambria,serif;font-style:normal;font-variant:normal;font-weight:{{{font-weight|bold}}};font-size:{{{size|<noinclude>10pt</noinclude><includeonly>20pt</includeonly>}}};line-height:{{{line-height|0.3}}}"> VIKIPEDIA</font>. - '''''[[Përdoruesi:Euriditi|<span style="text-shadow:gray 0.1em 0.1em 0.1em; class=texhtml"><font color="#ff0000">Eu</font><font color="ce0000">ri</font><font color="820000">di</font><font color="0">ti</font></span>]]''''' 18 nëntor 2011 19:01 (CET)