Ndryshimi mes inspektimeve të "Prodhimi"

640 bytes added ,  8 vjet më parë
 
* Në formën më të hershme, prodhimi zakonisht kryhej nga një [[artizan]] me aftësi, dhe me asistentë. Trajnimi ishte me praktikë. Në pjesën më të madhe të botës para-industriale, sistemi esnaf mbronte privilegjet dhe sekretet tregtare të artizanëve urbane.
* Përpara [[Revolucioni industrial|revulucionit industrial]], shumica e prodhimeve bëhej në zonat rurale, ku familja për bazë prodhuese ka shërbyer si një strategji plotësuese për mbijetesë të [[bujqësia|bujqësisë]]. Sipërmarrësit organizuar një numër familjesh të prodhimit në një ndërmarrje të vetme nëpërmjet një sistemi të quajtur si "''Putting-out system''".
* Prodhimit '''Toll''' është një marrëveshje ku një firmë e parë me pajisje të specializuara prodhon lëndët të para ose gjysmë të gatshme për një firmë të dytë.
 
=== Sistemet e prodhimit: Ndryshimi i metodave të prodhimit ===
 
 
 
 
 
[[ar:تصنيع]]