Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Sigurimi i cilësisë/Lista"

 
Pa referenca, Pa kategori, Pa lidhje interwiki, Nuk ka strukture te mirë, Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme --[[Përdoruesi:Liridon|'''''Liridon''''']] 16 Mars 2011 16:05 (CET)
 
== cikli vjetor i zhvillimit te pemve ==
 
Gjat zhvillimit te pemve kalojn gjat ter jetes se tyre neper dy etapa:etapa e vegjetacionit dhe etapa e qetesis relative.Te gjitha llojet e pemeve kontinenale gjat jetes se tyre pesojn ndryshime morfologjike,fiziologjike dhe biokimike te cilat zakonisht perputhen me ndryshime te rrethit ku kultivohen pemet keshtu p.sh pemet kontinentale jan te adaptuara ne klim te mesme kontinentale te keto paraqitetet periudha e vegjetacionit dhe e qetesis relative (dimrore).
Periudha e vegjetacionit fillon me levizjen e lengjeve ne pem pra per kushtet tona klimatike fillon per 21 marsit ndersa periudha e qetesis relative dimrore fillon ne vjesht me renjen e gjetheve per kushtet tona klimatike gjat muajve tetor-nentor ndersa perfundon me fillimin e levizjeve te lengjeve me 21 mars.Eshte me ransi te permendet keto pem e perciellin gjat ter jetes se tyre.
Anonymous user