Dallime mes rishikimeve të "Frëngova"

31 bytes added ,  9 vjet më parë
 
== Historia ==
Frengova nuk eshte iq e Bukur Emri i këtij lokaliteti lidhet me emrin Frang që ka lidhje me emrin etnik frëng. Ky emër ka përhapje të gjërë në fjalorin antropnimik shqiptar, ku e ndeshim edhe si mbiemër të familjeve. Për gjurmët e hershme të këtij lokaliteti flasin toponimet dhe trashigimia kulturore e tij “ Kisha e Kadriut '' është kishë mesjetare , “ Tronja '' , “ Firishte '' e tj .
 
== Shih edhe ==
{{Komuna e Strugës}}
Anonymous user