Dallime mes rishikimeve të "Sfera e Blokut"

11 bytes added ,  9 vjet më parë
:<math> 0 \leq \theta < \frac{\pi}{2}, \quad 0 \leq \phi < 2 \pi.</math>
 
Përvec rastit ku <math>\psi</math> është një nga vektoret ket <math> |0 \rangle</math> ose <math> |1 \rangle</math>, kjo paraqitje është unike, pra. parametratsssssssssssparametrat <math>\phi \,</math> dhe <math>\theta \,</math> specifikojne në menyre unike një pikë në sferën njesi në hapësirën Euklidiane <math>\mathbb{R}^{3}</math>, nga pikëpamja vizuale, pika kordinata e së cilës <math>(x,y,z)</math> janë
:<math> \begin{matrix} x & = & \sin 2 \theta \times \cos \phi \\ y & = & \sin 2 \theta \times \sin \phi \\ z & = & \cos 2 \theta .\end{matrix}</math>
 
Anonymous user