Ndryshimi mes inspektimeve të "Narva"

2 bytes added ,  8 vjet më parë
 
==Historia e Narvës==
Narva ka qenë e banuar që në shek. e 4-rt p.e.s sipas zbulimeve arkeologjike. FortifiketFortifikimet e Narvës janë më të vjetrat në Estoni dhe datojnë rreth viteve 1000 p.e.s. Kështjella e Narvës u ngrit gjatë sundimit danez të shek. 13. Narva kaloi në duar të ndryshme gjatë luftimeve suedezo-ruse. Qyteti u zhvillua industrialisht gjatë shek. të 19. Narva përjetoi luftime të ashpra gjatë Luftës së I dhe të II Botërore, kur aviacioni sovjetik bombardoi qytetin e vjetër të Narvës. Pas luftës, pothuajse e gjithë Narva ishte thjesht rrënoja. Sovjektikët e ripopulluan Narvën me punëtorë të etnisë ruse, prandaj Narva sot është i vetmi qytet në Estoni ku estonzët janë pakicë.
 
==Popullsia==