Dallime mes rishikimeve të "Shtupeli"

856 bytes removed ,  9 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
|shënim = Nuk ka të dhëna
}}
'''Shtupel''' (në [[Gjuha shqipe | Shqip]]''Shtupel'') është një fshat i [[Kosovë]].
 
'''Shtupeli''' është një qytet i [[Kosovë]].
== Historia ==
 
== Historia ==
Shtupel është një fshat i [[Kosovë]] dhe është e vendosur në [[Perëndim]] të këtij të fundit. Ajo ka një sipërfaqe shumë si një vendpushim me një numër të vogël të shtëpive.
Banorët e parë e asaj që ne dimë për historinë ishin ndoshta [[ilir]], emri i tyre është i caktuar nga [[greke]] që [[Roman]].
Brenda fshatit ka disa familje, të tilla si Graban, Kerellaj, dhe Jakupaj Dallaver.
 
Banorët e parë epër asaj cilin nekemi dimëinformacion përhistorik historinëmund ishin ndoshtakenë qenë [[ilirIlirt]], emri i tyre është i caktuar nga [[grekeGrekt]] dhe [[RomanRomakt]].
===Grupeve Etnike===
 
Shtupel është një qytet i vogël në Kosovë, me një numër të vogël të shtëpive.
Grupi etnik është mbizotërues Shtupel shqiptare. Minoriteteve të rëndësishme janë të përfaqësuar nga [[ashkali]].
Brenda fshatitqytetit kajanë disa familje, të tilla si GrabanGrabanicë, Kerellaj, dhe Jakupaj dhe Dallaver.
 
Shumica etnike ne Shtupel jan Shqiptart. Minoritetet të rëndësishme janë [[Ashkalit]].
=== Gjuhët ===
 
===Traditat===
Gjuha e folur është [[Shqipëri]]. Shqiptare është përhapur në pothuajse gjithë territorin.
 
===Fetë Kuzhina===
 
Ndër ushqimet e lokalevendore, mos harroni Leqeniku, flijaFlija, Krylana, Maza ziera, djathë, Polenta, gullash,Djathë dhe shumë të tjerë.
[[Feja]] kryesore ne Shtupel, si edhe në [[Kosovë]] është [[katolike]] ndjekur nga [[islam]].
 
===Traditat===
 
==Gastronom==
 
Ndër ushqimet e lokale, mos harroni Leqeniku, flija, Krylana, Maza ziera, djathë, Polenta, gullash, dhe shumë të tjerë.
 
===Musika===
 
Një Shtupel, si dhe në [[Kosovë]], muzika është rezultat i një numër të ndikimeve kulturore, muzikë autentike shqiptare ende ekziston. Muzika shqiptare karakterizohet nga përdorimi i [[qifteli]] (një instrument tradicional shqiptar), mandolinë, mandola dhe rrahje. Në Kosovë, muzikë [[popullore]] është shumë popullor, si dhe muzikës moderne.
 
==Simbolet==
 
===Njerëz të rëndësishëmrëndësishme===
 
[[Daniele Novara]] në [[2000]], merr fromnga ''ThirdReggio WorldTerzo Mondo''Reggio, OJQ-tëONG i [[SalernoReggio nell'Emilia| Reggio Emilia]] detyrëndetyren eendërtimi hartimit tëi një Qendreshkolle të re Arsimit në Shtupel ([[Klinë]]) në [[Kosovë]], nga dy deri në pesë vjet. Në [[2001]], promovon një formë të re të ndihmës në menaxhimin e konfliktitkonflikteve.
 
==Shënime==
 
==Projekte të tjera==
{{InterprogettiInterprogetto | Commons = zakonshmit Category: Klinë}}
{{Qarqet e Kosovës}}
{{Komunat e Kosovës}}
Anonymous user