Dallime mes rishikimeve të "Doktor Shkence"

12 bytes added ,  9 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v (interwiki)
Grada '''Doktor i Shkencave''' eshteështë grade nivelit te dyte pasuniversitar qe perfitohet pasi studenti ka fituar gradën akademike [[Master]] ose [[Master|Magjistër]] dhe ka plotesuarplotësuar disa kerkesa te vecanta. Ne disa vende kjo grade quhet '''Doktor i Filozofise'''.
 
Studimet pasuniversitare të nivelit te doktoratës zgjasin 3-5 vite. Në disa universitete të botës dhe për disa degë të caktuara, kandidati mund të regjistrohet drejtpërdrejt pas diplomimit nga niveli i parë në studimet e thelluara për gradën shkencore '''Doktor i Shkencave'''. Në këto raste studimet e doktoratës zgjasin së paku 4 vjet.
 
Ne ShqiperiShqipëri, kerkesat qe duhen plotesuarplotësuar nga njenjë person perpër fitimin e grades '''Doktor i Shkencave''' percaktohen nga Ligji i Arsimit te Larte, i cili ndryshon periodikisht. Kerkesa e pergjithshmepërgjithshme jepen me poshte:
 
* Grada [[Master]]
* Botime ne revista shkencore brenda dhe jashtejashtë vendit
* Pjesemarrje ne konferenca shkencore brenda dhe jashtejashtë vendit
* Eksperience ne mesimdhenie