Dallime mes rishikimeve të "Doktor Shkence"

14 bytes added ,  9 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Grada '''Doktor i Shkencave''' është grade nivelit te dyte pasuniversitar që perfitohetpërfitohet pasi studenti ka fituar gradën akademike [[Master]] ose [[Master|Magjistër]] dhe ka plotësuar disa kerkesakërkesa te vecantaveçanta. Ne disa vende kjo grade quhet '''Doktor i FilozofiseFilozofisë'''.
 
Studimet pasuniversitare të nivelit te doktoratës zgjasin 3-5 vite. Në disa universitete të botës dhe për disa degë të caktuara, kandidati mund të regjistrohet drejtpërdrejt pas diplomimit nga niveli i parë në studimet e thelluara për gradën shkencore '''Doktor i Shkencave'''. Në këto raste studimet e doktoratës zgjasin së paku 4 vjet.
 
Ne Shqipëri, kerkesatkërkesat që duhen plotësuar nga një person për fitimin e gradesgradës '''Doktor i Shkencave''' percaktohenpërcaktohen nga Ligji i Arsimit te Larte, i cili ndryshon periodikisht. KerkesaKërkesa e përgjithshme jepen me poshteposhtë:
 
* Grada [[Master]]
* Botime ne revista shkencore brenda dhe jashtë vendit
* PjesemarrjePjesëmarrje ne konferenca shkencore brenda dhe jashtë vendit
* Eksperience ne mesimdheniemësimdhënie
 
[[CategoryKategoria:Profesione]]
 
[[cs:Doktor věd]]