Dallime mes rishikimeve të "Lista e ardhacakëve - Viti"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
Në tabelat e më poshtme janë mbledhur disa shënime dhe të dhëna që në shkallë të madhe kanë ndikuar në strukturën e demografisë së kësaj komune.
 
== Ardhacakët serbë ==
Në këtë tabelë janë paraqitur familjet të cilat janë vendosur në territorin e komunës së Vitisë gjatë reformave politike të quajtura "reforma agrare" që janë ndërmarr nga qeveritë e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.
|colspan="10" align=center style="background:#dcdcdc;"|<small>'''Burimi''': Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. [[Isuf Osmani]], Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline [http://web.ukonline.co.uk/shkupi/arkiva/kolonizimi_serb_i_kosoves.html kolonizimi_serb_i_kosoves.html]</small>
|}
 
== Burim i të dhënave ==
* <small>Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. [[Isuf Osmani]], Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline [http://web.ukonline.co.uk/shkupi/arkiva/kolonizimi_serb_i_kosoves.html kolonizimi_serb_i_kosoves.html]</small>
{{Ardhacakët në Kosovë}}
 
Komuna e Vitise, eshte e njohur edhe per migrime te mbrendshme, sidomos nga nje fshat ne tjetrin dhe nga fshati ne qytezen e Vitise. Vlen te permenden psh. Drobeshi, Gushica, Ramnishta, Grmova, ku nga fshatra tjere jan ardh ne keto fshatra ne pasurit e blera nga serbet, malazezet qe nga 1965 e kendej.
 
[[Category:Viti]]
[[Category:Serbët e Kosovës]]
[[Category:Viti]]
 
Komuna e Vitise, eshte e njohur edhe per migrime te mbrendshme, sidomos nga nje fshat ne tjetrin dhe nga fshati ne qytezen e Vitise.Vlen te permenden psh. Drobeshi,Gushica,Ramnishta,Grmova, ku nga fshatra tjere jan ardh ne keto fshatra ne pasurit e blera nga serbet, malazezet qe nga 1965 e kendej.