Ndryshimi mes inspektimeve të "Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore"

v
U kthyen ndryshimet e 79.126.183.24 (diskutimet) në versionin e fundit nga Xixa.
v (U kthyen ndryshimet e 79.126.183.24 (diskutimet) në versionin e fundit nga Xixa.)
'''Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore''' apo shkurt '''A.K.V.P''' është institucion artistik shtetëror në [[Shqipëri]]. A.K.V.P është përgjegjës për ruajtjen, kultivimin dhe përhapjen e muzikës folkloristike në Shqipërisë. A.K.V.P është themeluar më [[1957]] si drejtues të parë të sajë janë "[[Artist i Popullit]]" [[Çesk Zadeja]] dhe koregrafi i saj “[[Artist i Merituar]]” [[Gëzim Kaçeli]]. Ky ansambël përbëhet nga solistë, grupi i valleve, kompleksi vokal dhe orkestrina. Aktiviteti i tij artistik qëndron në përpunimin, zhvillimin dhe përhapjen e vlerave dhe “trashëgimisë” folklorike të Shqipërisë, duke përfshirë një pasuri të madhe muzikore, instrumentale e koreografike, të krahinave popullore që variojnë nga zona në zonë. Pjesëmarrës në dhjetëra Festivale Ndërkombëtare, Kontinentale dhe Ndërkontinentale, është vlerësuar për origjinalitetin dhe cilësinë e interpretimit.
samanta sweet