Dallime mes rishikimeve të "V-Model (zhvillimi i softuerit)"

ska përmbledhje të redaktimeve
[[Image:Systems Engineering Process II.svg|thumb|400px|V-modeli,i Systems Engineering Process.<ref name = "FHWA 05">[http://www.itsdocs.fhwa.dot.gov/jpodocs/repts_te/14158.htm ''Clarus Concept of Operations.''] Publication No. FHWA-JPO-05-072, Federal Highway Administration (FHWA), 2005</ref>]]
 
'''V-modeli''' paraqet një [[software development process|proces për zhvillimin e softuerit]] (gjithashtu aplikohet në zhvillimin e dardueritharduerit)
e cila mund të konsiderohet si një zgjerim i modelit [[waterfall model|waterfall (ujvarë)]]. Në vend që të lëviz poshtë në mënyrë lineare, hapat e procesit shkojnë lart pas fazës së kodimit, për të formuar formën tipike V. Modeli V demonstron marrëdhëniet midis çdo fazë të ciklit të zhvillimit të ''life cycle'' dhe lidhjen me fazën e testimit. Boshtet horizontale dhe vertikale paraqet kohë ose pjesët e plotësuara të projektit (prej majtas-djathtas).
 
23

edits