Ndryshimi mes inspektimeve të "Nikollë Kaçorri"

967 bytes removed ,  8 vjet më parë
[[fi:Nikollë Kaçorri]]
[[pl:Nikollë Kaçorri]]
E verteta asht ndryshe: Ai qe kerkoj per identifikimin e varrezes se Imzot Kacorrit ishte kleriku don Izak Doda, i cili punoj per komunitetin shqiptar, ne Wien. Ky identifikoj vendin dhe filloj perpjekjet e para per nxjerrjen e eshtnave. Perpjekja e dyte ishte e don Pren Koles me Edmond Kacorrin, por qi nuk pat sukses, (sipas korespondences se Edmond Kacorrit me ambasaden austriake ne Tirane)ishte e pamundun per shkaqe teknike. Eshtnat e Dom Nikolle Kacorrit, u arrit te riatdhesohen me inisiativen e Pjeter Logorecit i cili per 6 muej rresht ka krye te gjitha pengesat administrative, i mbeshtetun financiarisht nga instituti Kulturevereinigung ne Wien me drejtues Bernhard Stillfried. Ambasadori shqiptar ne Wien, Willi Minarolli, firmosi kerkesen proceduriale per pranimin e eshtnave ne atdhe. Per studiusit e Kacorrit, dosja me dokumentat (foto, film, te gjitha shkresat, e-mailet..)e riatdhesimit te eshtnave, gjindet ne biblioteken franceskane ne Shkoder.
7.597

edits