Ndryshimi mes inspektimeve të "Lista e shteteve"

374 bytes added ,  8 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''A'''</h6>
|-
| [[Afganistani]] || Republika islameIslamike e Afganistanit || [[Kabuli]]
| style="text-align:right;" | 29 121 000
| style="text-align:right;" | 652 230
|| [[Skeda:Flag of Afghanistan.svg|center|border|30px|Afganistani]] || AFG
|-
| [[Afrika e Jugut]] || Republika e Afrikës së Jugut || [[Pretoria]] || || || || [[Skeda:Flag of South Africa.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Republika e Afrikës Qendrore]] || Republika Afrikane Qendrore || [[Bangui]] || || || || [[Skeda:Flag of the Central African Republic.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Algjeria]] || Republika popullorePopullore demokratikeDemokratike e Algjerisë || [[AlgierAlgjeri]]
| style="text-align:right;" | 34 586 000
| style="text-align:right;" | 2 381 741
|| [[Skeda:Flag of Angola.svg|center|border|30px|]] || AGO
|-
| [[Antigua dhe Barbuda]]<!-- dyshim: Antiguaja dhe Barbudaja --> || AntiguajaAntigua dhe Barbuda || [[Saint John's]]
| style="text-align:right;" | 87 000
| style="text-align:right;" | 443
|| [[Skeda:Flag of Antigua and Barbuda.svg|center|border|30px|]] || ATG
|-
| [[Arabia Saudite]] || RepublikaMbretëria e Arabisë Saudite || [[Riadi]] || || || || [[Skeda:Flag of Saudi Arabia.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Argjentina]] || Republika argjentinaseArgjentinase || [[Buenos Aires]]
| style="text-align:right;" | 41 343 000
| style="text-align:right;" | 2 780 400
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''B'''</h6>
|-
| [[Bahamet]]<!-- dyshim: Bahamët --> || Bashkësia e Bahameve || [[Nassau]]
| style="text-align:right;" | 310 000
| style="text-align:right;" | 13 880
|| [[Skeda:Flag of Bahrain.svg|center|border|30px|]] || BHR
|-
| [[Bangladeshi]] || Republika popullorePopullore e Bangladeshit || [[Dhaka]]
| style="text-align:right;" | 156 118 000
| style="text-align:right;" | 143 998
|| [[Skeda:Flag of Belgium.svg|center|border|30px|]] || BEL
|-
| [[Beliza]]<!-- dyshim: Belizeja --> || Beliza || [[Belmopan]]
| style="text-align:right;" | 315 000
| style="text-align:right;" | 22 966
| [[Bjellorusia]] || Republika e Bjellorusisë || [[Minsk]] || || || || [[Skeda:Flag of Belarus.svg|center|border|30px|]] || BLR
|-
| [[Bolivia]] || Shteti shumëkombëshShumëkombësh i Bolivisë || [[SucreLa Paz]]
| style="text-align:right;" | 9 947 000
| style="text-align:right;" | 1 098 581
|| [[Skeda:Flag of Bosnia and Herzegovina.svg|center|border|30px|]] || BIH
|-
| [[Bocvana]]<!-- dyshim --> || Republika e BocuanësBocvanës || [[Gaborone]]
| style="text-align:right;" | 2 029 000
| style="text-align:right;" | 581 730
|| [[Skeda:Flag of Botswana.svg|center|border|30px|]] || BWA
|-
| [[Brazili]] || Republika federativeFederative e Brazilit || [[Brazilia]]
| style="text-align:right;" | 187 103 000
| style="text-align:right;" | 8 514 877
|| [[Skeda:Flag of Bulgaria.svg|center|border|30px|]] || BGR
|-
| [[Burkina FasojaFaso]]<!-- dyshim: Burkina Fazoja --> || Burkina FasojaFaso || [[Ouagadougou]]
| style="text-align:right;" | 16 242 000
| style="text-align:right;" | 274 200
|| [[Skeda:Flag of Burkina Faso.svg|center|border|30px|]] || BFA
|-
| [[Burundi]]<!-- dyshim: Burundia --> || Republika e Burundit || [[Bujumbura]]
| style="text-align:right;" | 9 863 000
| style="text-align:right;" | 27 830
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''Ç'''</h6>
|-
| [[Çadi]] || Republika e Çadit || [[Nxhamena]] || || || || [[Skeda:Flag of Chad.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Republika Çeke]] || Republika Çeke || [[Praga]] || || || || [[Skeda:Flag of the Czech Republic.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''D'''</h6>
|-
| [[Danimarka]] || RepublikaMretëria e Danimarkës || [[Kopenhagen]]
| style="text-align:right;" | 5 516 000
| style="text-align:right;" | 43 094
|| [[Skeda:Flag of Denmark.svg|center|border|30px|]] || DNK
|-
| [[Dominika]]<!-- dyshim: Dominikaja --> || RepublikaBashkësia e Dominikës || [[Roseau]]
| style="text-align:right;" | 73 000
| style="text-align:right;" | 751
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''E'''</h6>
|-
| [[Egjipti]] || Republika Arabe e Egjiptit || [[Kajro]]
| style="text-align:right;" | 80 472 000
| style="text-align:right;" | 1 001 450
|| [[Skeda:Flag of Egypt.svg|center|border|30px|]] || EGY
|-
| [[Ekuadori]] || Republika e Ekuadorit || [[QuitoKuito]]
| style="text-align:right;" | 14 791 000
| style="text-align:right;" | 283 561
|| [[Skeda:Flag of Ecuador.svg|center|border|30px|]] || ECU
|-
| [[Emiratet e Bashkuara Arabe]] || RepublikaEmiratet e Bashkuara Arabe || [[Abu Dabi]] || || || || [[Skeda:Flag of the United Arab Emirates.svg|center|border|30px|]] || ARE
|-
| [[Eritrea]]<!-- dyshim:|| EritrejaShteti --> ||i RepublikaEritresë || [[Asmara]]
| style="text-align:right;" | 5.793 000
| style="text-align:right;" | 117.600
|| [[Skeda:Flag of Eritrea.svg|center|border|30px|]] || ERI
|-
| [[Estonia]] || Republika e Estonisë || [[Talini]]
| style="text-align:right;" | 1 291 000
| style="text-align:right;" | 45 228
|| [[Skeda:Flag of Estonia.svg|center|border|30px|]] || EST
|-
| [[Etiopia]] || Republika Federale Demokratike e Etiopisë || [[Addis Abeba]]
| style="text-align:right;" | 88 013 000
| style="text-align:right;" | 1 104 300
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''F'''</h6>
|-
| [[Filipinet]] || Republika e Filipineve || [[Manila]] || || || || [[Skeda:Flag of Philippines.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Finlanda]] || Republika e Finlandës || [[Helsinki]]
| style="text-align:right;" | 5 255 000
| style="text-align:right;" | 338 145
|| [[Skeda:Flag of Finland.svg|center|border|30px|]] || FIN
|-
| [[FrancaFixhi]] || Republika e Fixhit || [[ParisiSuva]] || || || || [[Skeda:Flag of Fiji.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Franca]] || Republika Franceze || [[Parisi]]
| style="text-align:right;" | 62 814 000
| style="text-align:right;" | 551 500
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''G'''</h6>
|-
| [[Gaboni]] || Republika Gaboneze || [[Libreville]]
| style="text-align:right;" | 1 545 000
| style="text-align:right;" | 267 667
|| [[Skeda:Flag of Gabon.svg|center|border|30px|]] || GAB
|-
| [[Gambia]] || Republika e Gambias || [[Banjul]]
| style="text-align:right;" | 1 824 000
| style="text-align:right;" | 11 295
|| [[Skeda:Flag of The Gambia.svg|center|border|30px|]] || GMB
|-
| [[Gana]]<!-- dyshim: Ganaja --> || Republika e Ganës || [[AccraAkra]]
| style="text-align:right;" | 24 340 000
| style="text-align:right;" | 238 533
|| [[Skeda:Flag of Ghana.svg|center|border|30px|]] || GHA
|-
| [[Grenada]] || RepublikaGrenada || [[Saint George's]]
| style="text-align:right;" | 108 000
| style="text-align:right;" | 344
|| [[Skeda:Flag of Grenada.svg|center|border|30px|]] || GRD
|-
| [[Greqia]] || Republika Helenike || [[Athina]]
| style="text-align:right;" | 10 750 000
| style="text-align:right;" | 131 957
|| [[Skeda:Flag of Greece.svg|center|border|30px|]] || GRC
|-
| [[Guajana]] || Republika Kooperative e Guajanës || [[Georgetown (Guajana)|Georgetown]]
| style="text-align:right;" | 748 000
| style="text-align:right;" | 214 969
|| [[Skeda:Flag of Guyana.svg|center|border|30px|]] || GUY
|-
| [[Guatemala]] || Republika e Guatemalës || [[Guatemala (Qytet)|Guatemala]]
| style="text-align:right;" | 13 550 000
| style="text-align:right;" | 108 889
|| [[Skeda:Flag of Guatemala.svg|center|border|30px|]] || GTM
|-
| [[GuinejaGuinea]] || Republika Guinesë || [[ConakryKonakri]]
| style="text-align:right;" | 10 324 000
| style="text-align:right;" | 245 857
|| [[Skeda:Flag of Guinea.svg|center|border|30px|]] || GIN
|-
| [[Guineja BizareGuinea-Bisau]] || Republika e Guinea-Bisaut || [[Bissau]]
| style="text-align:right;" | 1 565 000
| style="text-align:right;" | 36 125
|| [[Skeda:Flag of Guinea-Bissau.svg|center|border|30px|]] || GNB
|-
| [[GuinejaGuinea Ekuatoriale]] || Republika Guinesë Ekuatoriale || [[Malabo]]
| style="text-align:right;" | 651 000
| style="text-align:right;" | 28 051
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''Gj'''</h6>
|-
| [[Gjeorgjia]] || RepublikaGjeorgjia || [[Tbilisi]]
| style="text-align:right;" | 4 601 000
| style="text-align:right;" | 69 700
|| [[Skeda:Flag of Georgia.svg|center|border|30px|]] || GEO
|-
| [[Gjermania]] || Republika Federale e Gjermanisë || [[Berlini]]
| style="text-align:right;" | 82 283 000
| style="text-align:right;" | 357 022
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''H'''</h6>
|-
| [[Haiti]]<!-- dyshim: Haitia --> || Republika || [[Port-au-Prince]]
| style="text-align:right;" | 9.720.000
| style="text-align:right;" | 27.750
|-
| [[San Marinoja]]<!-- pa dyshim --> || Republika || [[]] || || || || [[Skeda:Flag of San Marino.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Santa Lucia]]<!-- dyshim --> || Republika || [[]] || || || || [[Skeda:Flag of Santa Lucía.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Sao Tome dhe Principe]]<!-- dyshim --> || Republika || [[Sao Tome]] || || || || [[Skeda:Flag of Sao Tome and Principe.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Shën Kitsi dhe Nevisi]]<!-- dyshim --> || Republika || [[]] || || || || [[Skeda:Flag of Saint Kitts and Nevis.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Sejshellet]]<!-- dyshim --> || Republika || [[]] || || || || [[Skeda:Flag of Seychelles.svg|center|border|30px|]] ||
| [[Somalia]] || Republika || [[Mogadishu]] || || || || [[Skeda:Flag of Somalia.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Spanja]] || RepublikaMbretëria e Spanjës || [[Madridi]] || || || || [[Skeda:Flag of Spain.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[ShënSri Kitsi dhe NevisiLanka]]<!-- dyshim --> || Republika Demokratike Socialiste e Sri Lankës || [[Colombo]] || || || || [[Skeda:Flag of Saint Kitts andSri NevisLanka.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Suazilanda]]<!-- dyshim --> || Republika || [[Mbabane]] || || || || [[Skeda:Flag of Swaziland.svg|center|border|30px|]] ||
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''Sh'''</h6>
|-
| [[Shën VincentiKits dhe GrenadinetNevis]] || RepublikaFederata e Shën Kits dhe Nevis || [[KingstownBasseterre]] || || || || [[Skeda:Flag of Saint VincentKitts and the GrenadinesNevis.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[SantaShën LuciaLuçia]]<!-- dyshim --> || RepublikaShën Luçia || [[Castries]] || || || || [[Skeda:Flag of Santa Lucía.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[SriShën LankaVincenti dhe Grenadinet]] || RepublikaShën Vincenti dhe Grenadinet || [[ColomboKingstown]] || || || || [[Skeda:Flag of SriSaint Vincent and the LankaGrenadines.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Shqipëria]] || Republika e Shqipërisë || [[Tirana]]
| [[Tanzania]] || Republika || [[Dodoma]] || || || || [[Skeda:Flag of Tanzania.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Taxhikistani]] || Republika e Taxhikistanit || [[DushanbejaDushanbe|Dushanbeu]] || || || || [[Skeda:Flag of Tajikistan.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Timori i LindjësLindor]]<!-- pa dyshim --> || Republika Demokratike e Timor-Lestes || [[Dili]] || || || || [[Skeda:Flag of East Timor.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Togoja]]<!-- pa dyshim --> || <!--Republika--> || [[Lomé]] || || || || [[Skeda:Flag of Togo.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Tonga]]<!-- dyshim --> || Republika || [[Nuku'alofa]] || || || || [[Skeda:Flag of Tonga.svg|center|border|30px|]] ||
| [[Tunizia]] || Republika || [[Tunis]] || || || || [[Skeda:Flag of Tunisia.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Turkmenistani]] || Republika || [[AshgabadiAshgabati]] || || || || [[Skeda:Flag of Turkmenistan.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Turqia]] || Republika || [[Ankara]] || || || || [[Skeda:Flag of Turkey.svg|center|border|30px|]] ||
| [[Uruguaj]]<!-- dyshim: Uruguaji --> || Republika || [[Montevideo]] || || || || [[Skeda:Flag of Uruguay.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| [[Uzbekistani]] || Republika || [[TashkentTashkenti]] || || || || [[Skeda:Flag of Uzbekistan.svg|center|border|30px|]] ||
|-
| colspan="8" style="background:#FFCCCC;" | <h6 style="padding:0px; marghin:0px;">'''V'''</h6>