Ndryshimi mes inspektimeve të "Rrethi i Devollit"

===Gjeo-monumente===
 
—-Shpella—Shpella treni . Në “Grykën e Ujkut” (simbolit Gryka e Ujkut, Prespa vogël ). Njohur edhe si Shpella e skordileves . Ka korridoret, sallat pellgje uji, por asnjë microform. Kjo është një zgjidhje njerëzore neolitike.
—Gurët Zombie Në Trenit. Gjetur në afërsi të fshatit Tren. Ka grupe gëlqeror të gureve me lartesi 4-5 m, i projektuar nga karstike dhe era në formën e mumjes .
—Guri i ariut . Eçmenik, Miras. Kjo është shkemb mikro-konglomerat me shpella, ku ariu kishte vendndodhjen .