Dallime mes rishikimeve të "Teki Biçoku"

33 bytes removed ,  9 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
== Arsimimi dhe karriera shkencore ==
 
Kreu pesë klasët fillore (1932-1937) në shkollën fillore "Naim Frashëri", Elbasan, më pas pese klasë qytetëse në Normalen e Elbasanit. Arsimimin e mesëm e vazhdoi në Shkollat Teknike Korçë (1942-43) dhe Tiranë (1946-47) nga dy klasë në secilën shkollë.
 
 
== Karriera Profesionale ==
 
Fillimisht duhet thënë se Akad. Prof. Dr. Teki Biçoku ndërpreu shkollën në vitet 1943-44, për të marrë pjesë aktive në Luftën Antifashiste Nacional Çlirimtare. Mbas mbarimit të luftës shërbeu dy vjet si oficer në ushtri e më pas e ndërpreu këtë karrierë për të vazhduar studimet e larta.
 
 
Në periudhën 25 Shtator 2008-25 Shkurt 2009 mbajti postin e Kryetarit të [[Akademia e Shkencave|Akademisë së Shkencave të Shqipërisë]]
 
 
== Dënimi dhe Pafajsia ==
 
Mbas arrestimit dënohet me 20 vjet burg në akuzën "Sabotim, agjitacion dhe propagandë". Kryen 11 vjet e gjysëm burgim dhe lirohet më 16 Dhjetor 1988.
 
 
== Kontributi në forumet e ndryshme gjeologjike ==
 
Kryetar i këshillit tekniko-shkencor të gjeologjisë në Ministri (1955-75)
 
 
Anëtar i redaksisë të periodikut [[Buletini i Shkencave Gjeologjike]] (2006-2009)
 
 
Organizator i pese konferencave kombëtare të Gjeologjisë gjatë viteve 1956-68.
 
== Urdhëra dhe medalje ==
 
Akad. Prof. Dr. Teki Biçoku për merita gjatë punës së tij është dekoruar 8 herë:
 
 
== Disa nga studimet kryesore ==
 
* "Analiza dhe përgjithësimi i rezultateve të punimeve sizmometrike në Ultësirën Pranëadriatike dhe zgjedhja e metodës sizmike më racionale për të" ''Disertacioni për Doktoraturë, Tiranë 1964, 408 fq+61 fig.''
* Harta Gjeologjike e Shqipërisë në shakllë 1:200 000" ''(Drejtues dhe bashkëautor) NISH Mjetet Mësiomore dhe Sportive, Tiranë 1967.''
[[en: Teki Biçoku]]
 
[[Kategoria: Gjeologë]]
[[Kategoria:Biografi shqiptarësh]]
[[Kategoria:Gjeologë shqiptarë]]