Ndryshimi mes inspektimeve të "Patosi"

300 bytes added ,  8 vjet më parë
 
== Demografia ==
QytetiAktualisht ipopullsia Patosite kaBashkisë 22Patos 182është 32.488 banorë.
 
Bashkia e Patosit përbëhet nga qyteti I Patosit me katër llagje me 22.182 banorë dhe shtatë fshatra me 10.306 banorë.
Dukas 4.610 banorë
Rrerëz 1.362 banorë
Lënginas 1.345 banorë
Margëlic 1.009 banorë
Kuqar 951 banorë
Banaj 937 banorë
Rusinj 290 banorë.
 
Përbërja e popullsisë së Patosit është heterogjene, të ardhur nga krahina të ndryshme të Shqipërisë ku shumica jane nga [[Mallakastra]] e me pas vijojne nga , [[Myzeqeja]] , [[Laberia]], [[Skrapari]], komuniteti çam , të ardhur nga krahinat e komunitetit Vlleh, nga Minoriteti etj.
Anonymous user