Dallime mes rishikimeve të "Mëngjeze lufte"

 
=== Përmbajtja e filmit ===
 
Lufta e Dytë Botërore. Disa fëmijë të një qyteti të vogël Guri, Piro, Milo dhe Tomi përfshihen spontanisht në një aksion kundër dy gjermanëve që po lahen në liqen. Shqetësimi i fëmijëve kundrejt pushtuesve tërheq vëmendjen e të rriturve.
Lufta e Dytë Botërore.Jashte luftës se madhe antifashiste qe bëri populli shqiptar nën udhëheqjen e Partise Komuniste nuk mbeten as fëmijët.
Gurin, Piron, Milon dhe Tomin i bashkojne lodrat e tyre femijrore. Ky gezim i paket i tyre here pas here trazohet dhe prishet nga hija e rëndë e ushtareve pushtues. Ata e kuptojnë se s'është me koha e lodrve. Edhe ata duhet te bëjnë diçka. Të paktën, te gjejne mënyrën për ti rrembyer arme dhe veshje armikut te urryer.
Permes kësaj urrejtjeje dhe lufte ata bashkohen me shokë me te ritur, te cilët i organizojne e i udheheqin ne veprime luftarake.
 
=== Interpretojnë ===
Anonymous user