Dallime mes rishikimeve të "Muharrem Blakaj"

132 bytes added ,  9 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Muharrem BLAKAJ (06.01.1959). Lindi në fshatin Vrellë, komuna e Burimit (ish Istogu). Shkollën fillore e mbaroi në vendlindje, të mesmen, ekonomiken, tre vitet e para në Pejë, ndë...)
 
'''Muharrem Blakaj''' (linri më [[6 janar]] [[1959]] në fshatin Vrellë, [[Burimi|komuna e Burimit (ish Istogu]]) është një shkrimtar shqiptar nga Kosova dhe ish dizident i regjimit serbo-jugosllav.
Muharrem BLAKAJ (06.01.1959). Lindi në fshatin Vrellë, komuna e Burimit (ish Istogu). Shkollën fillore e mbaroi në vendlindje, të mesmen, ekonomiken, tre vitet e para në Pejë, ndërsa vitin e katërt, maturën, e përfundoi në Istog. Po atë vit e regjistroi Shkollën e Lartë Pedagogjike në Prishtinë, degën gjuhë dhe letërsi shqipe.
 
==Jetëshkrimi==
Muharrem BLAKAJ (06.01.1959). Lindi në fshatin Vrellë, komuna e Burimit (ish Istogu). Shkollën fillore e mbaroi në vendlindje, të mesmen, ekonomiken, tre vitet e para në [[Pejë]], ndërsa vitin e katërt, maturën, e përfundoi në Istog. Po atë vit e regjistroi Shkollën e Lartë Pedagogjike në Prishtinë, degën gjuhë dhe letërsi shqipe.
 
Muharrem Blakaj për herë të parë burgoset më 14 dhjetor 1979, kurse për herë të dytë më 5 shkurt 1987. Herën e dytë në mungesë të provave e lirojnë, ndonëse një vit më parë UDB serbe ia kishte mbytur të vëllanë (Xhemailin), në burgun hetues të Pejës.
Muharrem Blakaj, në tetor të vitit 1987 detyrohet ta lëshoj Kosovën dhe të kërkoj strehim politik në Zvicër. Ai deri më tani i ka botuar kudo në shtypin shqiptarë qoftë në diasporë apo në Kosovë, tregimet dhe fragmente nga romanet e tij.
 
Muharrem Blakaj, bashkë me familjen e tij jeton në Zvicër.
 
==Veprat letrare:==
 
*1. “Misioni sekret”, roman, botoi Sh. Botuese “Rozafa”, Prishtinë 2004.
 
*2. ”Thesaret e humbura”, roman, botoi SHKSH „Mëmëdheu“, CH - St. Gallen 2005.
 
*3. “Atentat brenda germës L”, roman, botoi SHKSH „Mëmëdheu“, CH - St. Gallen 2007.
 
*4. “Paraardhësit”, roman, botoi “KOMBI” (IKDFK), Prishtinë 2009.
 
Muharrem Blakaj, bashkë me familjen e tij jeton në Zvicër.
 
 
[[Kategoria:Shkrimtarë kosovarë]]
85

edits